se pare ca domneste o mare confuzie pe net… asta din cauza agentiei de pr care a trimis un comunicat de presa destul de lejer de interpretat in favoarea firmei client. Toata povestea cu fintiniile arteziene a fost un proiect de arta, conceput si executat de mine, ajutat de H’art Gallery si sponsorizat de chivas… e foarte simplu. textul oficial :

Daniel Gontz

Orasul are nevoie de culoare!

Performance-ul de joi seara a intervenit in decoratia si structura simbolica a fostului Bulevard al Victoriei Socialismului printr-un procedeu simplu: fintinile vor ‘distribui’ apa colorata, o trimitere nu numai la canicula si rationalizarea apei cu care meteorologii si expertii ne tot ameninta, la teama de apa infestata sau dezastru ecologic, dar si la semnficatia ceremoniala a acestui spatiu. Bulevardul este coloana vertebrala in arhitectura ceremoniala din Bucuresti, facind legatura intre Piata Unirii, unde arhitectura comunista a capatat un straniu aer festiv, pe alocuri grotesc, izolata cum e acum de panouri publicitare, si Casa Poporului, care a reusit sa reziste neschimbata din 1989.

Performance-ul sugereaza o ‘contaminare’ intre timpii diferiti ai istoriei recente, un gest ambiguu care poate provoca panica sau bucurie, o incercare de a insufleti o parte din tesutul necrozat al orasului, o campanie publicitara pentru un produs inca absent, o intrebare despre solidaritate in Romania torida a lui 2007.

blog_f.jpg

We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications